NEZABILJEŽENO, ZABRINJAVAJUĆE: Na Aljasci u decembru izmjerena rekordna temperatura...

Oblast Ferbanks pogodila je najžešća kišna oluja sa prosječnim količinama padavina nezabilježenim još od 1937. godine.

  • Šareni svijet

  • 29. Dec. 2021  29. Dec. 2021

  • 0

Neobične vremenske prilike na Aljasci donijele su dnevne temperature više od 15,5 stepeni Celzijusa, što je dosad bila najviša decembarska temperatura ikada registrovana u toj američkoj saveznoj državi, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Na ostrvu Kodiak, temperatura zraka u nedjelju je dostigla rekordnih 19,4 stepeni Celzijusa, postavivši novi temperaturni rekord u decembru na Aljasci“, rekao je naučnik Rick Thoman iz Centra za klimatsku politiku i procjene Aljaske.

Ocijenio je da su vremenske prilike na Aljasci ovoga decembra "apsurdne", prenosi “The Guardian“.

Obično je decembar u unutrašnjosti Aljaske hladan mjesec, bez padavina, jer uobičajeni ledeni zrak ne može zadržati mnogo vlage, ali proteklih dana je preovladavalo vrijeme s obilnim kišama.

Thoman je podsjetio da je oblast Ferbanks pogodila najžešća kišna oluja sa prosječnim količinama padavina nezabilježenim još od 1937. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...