SKANDALOZNE PORUKE MRŽNJE: Grupa pripadnika četničkog pokreta večeras se okupila u Višegradu i urlala - "Ravna gora pobijediti..."

Sud BiH je prošlog mjeseca oslobodio trojicu pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta iz BiH za širenje međunacionalne mržnjem, pišu Vijesti.ba.

  • Vijesti

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 15

Manja grupa pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta večeras se ponovo okupila u Višegradu na obilježavanju Badnje večeri uoči pravoslavnog blagdana Božića.

Oni su u koloni vozila prošli ulicama Višegrada, prenio je lokalni portal objavljujući fotografije i video. U koloni su se zaputili se u pravcu "Draževine" gdje su proslavili paljenje badnjaka kod manastira Sv. Nikolaja.

"Braćo Srbi i sestre Srpkinje, Ravnogorci, poštovaoci i simpatizeri ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje. Pozivamo Vas da dođete 06. januara 2022. g. na tradicionalno okupljanje za BADNJE VEČE kod crkve Sv. Oca Nikolaja u Draževini", stajalo je u pozivu uz poruku da "Ravna gora pobijediti mora".

Inače, manastir Svetog Nikolaja podignut je na mjestu hapšenja zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića, a neformalno je nazvan Draževina.

Ovo je bez sumnje ponovo uznemirilo povratnike u Višegrad i manji bh. entitet.

Posebno nakon što je Sud BiH prošlog mjeseca oslobodio trojicu pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta iz BiH za širenje međunacionalne mržnje, pišu Vijesti.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...