NAKON POVRATKA IZ BANJE LUKE: Patrijarh Porfirije pozitivan na koronavirus, nalazi se na...

Putem elektronskih komunikacija u stalnom je kontaktu sa saradnicima i administrativne poslove obavlja potpuno nesmetano.

  • Vijesti

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 6

Patrijarh srpski Porfirije pozitivan je na koronavirus i naredne dane će provesti na kućnom liječenju.

"S obzirom na to da je rezultat današnjeg testiranja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija na virus SARS-CoV2 pozitivan, u skladu sa određenim protokolom i savetima lekara, predstojatelj Srpske Pravoslavne Crkve će predstojeće dane provesti na kućnom lečenju", navedeno je u saopćenju Srpske pravoslavne crkve.

Kako je objašnjeno, patrijarh ima veoma blage simptome virusne infekcije, određena mu je odgovarajuća terapija i poštuje sve epidemijske mjere.

"Putem elektronskih komunikacija u stalnom je kontaktu sa saradnicima i administrativne poslove obavlja potpuno nesmetano. Takođe, ne prestaje da molitveno podržava lekare i medicinsko osoblje u njihovom trudu, a posebno se moli za isceljenje svih koji su zahvaćeni epidemijom. Patrijarh izražava žaljenje što se javne manifestacije u kojima je trebao da učestvuje odlažu do daljeg", nevedeno je u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...