APPLE OTKRIVA: Koliko su programeri zaradili u AppStoreu?

Programeri aplikacija zaradili su od 2008. godine više od 260 milijardi dolara od prodaje digitalnih proizvoda i usluga na App Storeu, izvijestio je američki tehnološki div Apple.

  • HiTec

  • 12. Jan. 2022  12. Jan. 2022

  • 0

Samo prošle godine programeri su zaradili 60 milijardi dolara, naveo je Apple.

Ističu i da je potrošnja korisnika App Storea u razdoblju od Badnjaka do Nove godine, prenosi Hina, dosegnula najveću razinu otkada su je uveli u ponudu, ne navodeći brojku.

Dodali su samo da je u odnosu na praznično razdoblje na kraju 2020. bilježila dvoznamenkasti rast.

U junu prošle godine Apple je izvijestio da je u 2020. vrijednost izdanih računa i prodaje u ekosustavu App Storea porasla otprilike za četvrtinu, na 643 milijarde dolara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...