NAKON ŠTO JE PREUZEO FUNKCIJU IZVJESTITELJA BUNDESTAGA ZA ZAPADNI BALKAN: Adis Ahmetović se oglasio na Facebooku - "Suočeni smo s velikim..."

Želim aktivno raditi na stabilnosti i očuvanju mira u ovoj regiji, napisao je Ahmetović.

  • Društvo

  • 13. Jan. 2022  13. Jan. 2022

  • 0

Adis Ahmetović je zvanično preuzeo funkciju izvjestitelja Bundestaga za Zapadni Balkan, a danas je poslao i poruku putem Facebooka.

"Ojačajte Europu, sačuvajte mir - snažnom i odgovornom ulogom Njemačke!

Sada je i potvrđeno: Ja ću biti zadužen za svoj dio u Odboru za vanjske poslove kao reporter za Zapadni Balkan.

Suočeni smo s velikim izazovima na međunarodnoj razini. Cilj nam je da socijaldemokratska načela mira i razumijevanja sprovedemo u konkretne akcije. O očuvanju mira u Europi odlučivat će se ne samo na ukrajinsko-ruskoj granici, već i značajno na Zapadnom Balkanu, eksplicitno u Bosni i Hercegovini.

Želim aktivno raditi na stabilnosti i očuvanju mira u ovoj regiji.

Treba se dogoditi proširenje EU.

Osim izvještavanja za Zapadni Balkan, zadužen sam i za izvještavanje o temi oblasti prevencije civilne krize, upravljanja sukobima i povezanih akcija. Zbog toga sam imenovan zamjenikom reportera za regije Rusije, Južne Azije, Bliskoistočne Europe kao i za tematsko područje Međunarodna klima, resursi, energetska i ekološka politika. Hvala puno mojoj SPD frakciji na ukazanom povjerenju!", poručio je Ahmetović.

Europa stärken, Frieden bewahren - mit einer starken und verantwortungsvollen Rolle Deutschlands! Nun steht es fest:...

Posted by Adis Ahmetovic on Thursday, 13 January 2022

Ko je Adis Ahmetović?

Adis Ahmetović je rođen 1993. godine u Njamačkoj, njegova majka je rodom iz Krajine, a otac iz Kladnja. Školovao se u Hannoveru i Leibnizu. Nakon srednje škole, 2011. godine, upisuje studij politike, ekonomije i germanistike za nastavu na Univerzitetu Leibniz. Osam godina kasnije stekao je diplomu magistra obrazovanja. 

Da mu rad u Bundestagu nije stran dokazuje činjenica da je tokom studiranja radio kao naučni asistent za Kerstine Tack, tadašnju članicu Bundestaga. Od 2016. do 2020. godine dobija poziciju voditelja ureda, a ubrzo i poziciju ličnog savjetnika premjera Donje Saske i predsjednika SPD-a za Donju Sasku, Stephana Weila

Od 2020. godine radi kao konsultant za vladino planiranje i temeljna pitanja u Državnoj kancelariji Donja Saska

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...