OČEKUJU JE U SREBRENICI: Memorijalni centar objavio sliku Samanthe Power iz 1995. godine

"Nikada nećemo zaboraviti vaš rad i vašu podršku u posljednje tri decenije", poručuju iz Srebrenice.

  • Društvo

  • 14. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 0

Danas je medijima potvrđeno da će Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), naredne sedmice posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Zvanično je najavljen i njen sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, a očekuje se da će se administratorica Power zanimati za rezultate uspješnih projekata koje je podržao USAID u Bosni i Hercegovini uključujući aktivnosti sa dijasporom, turizmom, podrškom bankarskom sektoru i fiskalnim reformama.

No danas je na Twitteru Memorijalnog centra Srebrenica objavljena i njena čuvena fotografija iz vremena kada je kao reporter izvještavala iz Bosne i Hercegovine. Memorijalni centar Srebrenica joj se zahvalio na podršci, upućujući očekivanja da će ova američka dužnosnica posjetiti i Srebrenicu.

"Nikada nećemo zaboraviti vaš rad i vašu podršku u posljednje tri decenije", poručuju iz Srebrenice. Ovaj tweet su podijelili brojni članovi lokalne zajednice, ali i aktivisti i novinari iz zemlje i svijeta.

Pozivu da u okviru posjete Bosni i Hercegovini posjeti Srebrenicu pridružile su se brojne javne ličnosti i aktivisti uključujući Biseru Turković, Aleksandra Hemona, Vanju Filipovića, Unu Bejtović, Arduanu Pribinju, Mirnesa Kovača, Almira Šahovića, Haruna Karčića, Hatidžu Jahić, Paula Lowea, Erola Avdovića, Hariza Halilovića, Velmu Šarić i mnoge druge.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...