KAZNE SU RIGOROZNE: Zemlja članica Evropske unije uvela obavezno vakcinisanje za starije od 60 godina, jedan detalj oduševio je građane...

Državne zdravstvene vlasti proslijedit će imena nevakcinisanih finansijskim vlastima kako bi se naplatile kazne.

  • Svijet

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 0

U Grčkoj su u ponedjeljak na snazi kazne za ljude u dobi 60 i više godina koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa. Novi propisi zahtijevaju da svi iznad te dobi moraju platiti mjesečnu kaznu od 100 eura ako izaberu da se ne vakcinišu.

Propis je najavljen u novembru.

Državne zdravstvene vlasti proslijedit će imena nevakcinisanih financijskim vlastima kako bi se naplatile kazne. Novac će biti upotrijebljen za pomoć bolnicama u Grčkoj. 

Premijer Kiriakos Micotakis rekao je da postoji jednostavni način za izbjegavanje kazne.

"Vakcinišite se, pa nećete platiti kaznu", rekao je za mrežu ANT1 u prošlosedmičnom intervjuu.

Vlada već vidi mjeru kao uspješnu. Od objavljivanja kazni prije šest sedmica, vakcinisalo se oko 217.000 ljudi starijih od 60 godina.

To je povećalo stopu vakcinisanja u skupini te dobi na 90 posto. 

Micotakis je isključio obavezno vakcinisanje za ostale dobne skupine te rekao da se stariji ozbiljno razbole od Covida i moraju u bolnicu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...