VUČIĆEVI MEDIJI U NALETU: „Komšić bjesni na HDZ, smeta mu sloga Čovića i Dodika…“

Komšić je reagirao na izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o izmjenama Izbornog zakona u BiH, i pri tome se osvrnuo na saradnju Dodika s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

  • Regija

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 3

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komišić, koga mediji pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandara Vučića, baš kao i oni pod kontrolom lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, osporavaju kao predstavnika hrvatskog naroda u BiH, iznio je stavove povodom saradnje predstavnika Srba i Hrvata u BiH.

Beogradske Večernje novosti, list pod kontrolom Aleksandara Vučića, piše kako je Komšić izvrijeđao člana Predsjedništva i lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Komšićeve izjave tako su ponovo odjeknule u Vučićevim medijima koje ovoga puta donose naslov: „Komšić bjesni na HDZ, smeta mu sloga Čovića i Dodika…“

Komšić je reagirao na izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o izmjenama Izbornog zakona u BiH, i pri tome se osvrnuo na saradnju Dodika s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

"Jedino što Dodika i njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene izbornog zakona, koji ne znače ništa drugo nego ubijanje, ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive Bosne i Hercegovine, i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi, pri čemu Rusija može zadovoljno trljati ruke, a time bi dodatno ojačala i Dodikova separatistička politika", objavio je Komšić na društvenim mrežama.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...