PANIČNO IZ WASHINGTONA: Obrad Kesić tvrdi da američki predstavnici nastavljaju podržavati bošnjačku politiku, spominjao i Zorana Milanovića…

Kesić tvrdi da na taj način podržavaju bošnjačku politiku, na štetu preostala dva konstitutivna naroda. 

  • Vijesti

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 10

Predstavnici SAD-a i neki članovi Kongresa nastavljaju da podržavaju ono što su podržavali u posljednjih 20 godina, tj. da raskinu Dejtonski sporazum, jer ga smatraju privremenim, izjavio je Obrad Kesić, šef Predstavništva Republike Srpske u Washingtonu za RTRS.

Kesić tvrdi da na taj način podržavaju bošnjačku politiku, na štetu preostala dva konstitutivna naroda. 

"Predstavnici probosanskih stranaka ne žele da razgovaraju sa Hrvatima oko izbornog procesa, kao ni sa Srbima oko povratka nadležnosti entitetima", kazao je Kesić.

Smatra da predsjednik Hrvatske Zoran Milanović „samo poštuje Dejtonski sporazum“.

"Nije samo u pitanju Balkan, gdje vidimo direktno miješanje u unutrašnje stvari suverenih država. Međutim, svjetski poredak nije više onakav kakav je bio prije 20 godina. Vidimo da i članovi EU sve više ulaze u otvorene sukobe, jer ne mogu više da prate politiku SAD-a, tj. politiku konfrotacije, sukoba i izazivanja vještačkih kriza", smatra Kesić.

"Amerikanci su nestrpljivi jer je BiH, pored Kosova, rezultat njihovog nelegalnog vojnog ulaganja", kazao je Kesić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...