OBOJICA VAKCINISANI: Papin najbliži saradnik i njegov zamjenik pozitivni su na koronavirus

Papa Franjo (85), koji je također vakcinisan, često se sastaje s msgr. Parolinom, svojom desnom rukom i dobrim poznavateljem diplomatskih pitanja.

  • Svijet

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 0

Talijanski kardinal Pietro Parolin, državni tajnik i drugi čovjek Vatikana, kao i njegov zamjenik, pozitivni su na koronavirus, doznaje se u utorak u vatikanskoj službe za medije.

"Parolin (67) je bio pozitivan na covid, ali s blagim simptomima i sada je u izolaciji”, rekao je novinarima direktor službe za medije Matteo Bruni

Msgr. Edgar Peña Parra, venezuelski nadbiskup i zamjenik državnog tajnika, također je bio pozitivan na testu i nema simptoma, dodao je.

Obojica su vakcinisani protiv virusa. Papa Franjo (85), koji je također vakcinisan, često se sastaje s msgr. Parolinom, svojom desnom rukom i dobrim poznavateljem diplomatskih pitanja.

Papa otvoreno podržava vakcinaciju protiv koronavirusa, ali redovno se pojavljuje bez maske na javnim ceremonijama i ne oklijeva rukovati se s vjernicima i sagovornicima, piše Hina.

Od 10. januara svi radnici Vatikana moraju nositi FFP2 maske, a od 31. januara morat će imati potvrdu da su vakcinisani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...