JASMIN NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Splitski pjevač vozio automobil u suprotnom smjeru, sud ga kaznio sa...

Dionica kojom je vozio po definiciji je 'brza cesta', no u to je vrijeme bila razvrstana u cestu namijenjenu za saobraćaj motornih vozila, stoji u prekršajnom nalogu policije.

  • Estrada

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 0

Prekršajni sud u Splitu kaznio je pjevača Jasmina Stavrosa (67) s 5.000 kuna jer je prije dvije i pol godine vozio automobil u suprotnom smjeru, piše Jutarnji list.

Pjevač je u junu 2019. godine u Splitu vozio Audi A6 dubrovačkih oznaka saobraćajnom trakom koja je u to vrijeme, na osnovu postavljene saobraćajne signalizacije, bila namjenjena za saobraćaj vozila iz suprotnog smjera.

Dionica kojom je vozio po definiciji je 'brza cesta', no u to je vrijeme bila razvrstana u cestu namijenjenu za saobraćaj motornih vozila, stoji u prekršajnom nalogu policije.

Stavros je ignorirao sudske pozive, pa je splitski sud raspravu održao bez njegova prisustva. Terete ga po o članku 49. st.2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pet hiljada kuna kazne pjevač mora platiti u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude, uz povlasticu plaćanja dvije trećine kazne. U protivnom, ako ne ispoštuje zadani rok, morat će platiti puni iznos. Uz to, sud mu je odredio i plaćanje 200 kuna sudskih troškova.

Splitska policija je nakon uočenog saobraćajnog prekršaja izdala prekršajni nalog na koji je Stavros u roku uložio prigovor u septembru 2019. poričući prekršaj. Time je sud policijski nalog stavio izvan snage i proveo redovni sudski postupak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...