ANGELI MERKEL PONUĐEN POSAO IZ NEW YORKA: Evo o čemu se radi…

Guteres je ponudu Merkelovoj uputio pismom.

  • Svijet

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 0

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel, koja je 16 godina obilježila ne samo razvoj njene zemlje, već i Evrope, dobila je ponudu za posao iz New Yorka.

Generalni sekretar UN-a Antonio Guteres ponudio je Merkel da bude dio visokog savjetničkog tima u svjetskoj organizaciji.

Agencija DPA, pozivajući se na diplomatske izvore u UN-u, kako prenose njemački mediji, ponudio je Merkel predsjedavanje tijelom o globalnim javnim dobrima, koja potencijalno treba da koriste svim građanima svijeta.

Male su šanse da će prihvatiti

Guteres je ponudu Merkelovoj uputio pismom.

U sjedištu UN-a u New Yorku, međutim, procjenjuju da su male šanse da će Merkelova prihvatiti ponudu.

Merkel do sada nije odgovorila, a o ponudi predstavnici UN-a ne žele zvanično da se izjašnjavaju.

Tijelo o globalnim javnim dobrima je Guteresov projekat koji je dio reforme UN-a, piše N1.

U svom izvještaju o reformi UN-a od prošle godine on je najavio da će pozvati bivše šefove država i vlada da uspostave globalnu listu javnih dobara, i druge oblasti od zajedničkog interesa gdje je potrebno poboljšati upravljanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...