KOMŠIĆ O HNS-ovom PRIJEDLOGU IZMJENA IZBORNOG ZAKONA: "Ne traži HDZ nikakav kompromis nego kapitulaciju probosanskih opcija, ali i..."

(...) kapitulaciju Evropskog suda za ljudska prava.

  • Politika

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 17

Hrvatski narodni sabor BiH jučer je predstavnicima SAD-a i EU uputio konačan prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH i djelomičnih izmjena Ustava BiH. Predložene izmjene se odnose na izbor članova Predsjedništva BiH, te na imenovanje delegata u Domu naroda PSBiH i Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Ovi prijedlozi u potpunosti korespondiraju sa od ranije poznatim prijedlozima HDZ-a BiH, koji govore o takozvanom legitimnom predstavljanju naroda u navedenim institucijama.

Tim povodom zatražili smo komentar od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, s obzirom na to da upravo njegov izbor u Predsjedništvo BiH predstavlja "trn u oku" HDZ-u i njenim satelitskim strankama.

"Nema tu ništa novo što do sada već niste mogli vidjeti. Ne traži HDZ nikakav kompromis nego kapitulaciju probosanskih opcija, ali i kapitulaciju Evropskog suda za ljudska prava. Sve to skupa samo ide na ruku Dodiku koji nastavlja sa separatističkim aktivnostima", izjavio je Komšić za Oslobođenje.

Podsjećamo, iz HNS-a su poručili kako njihov prijedlog predstavlja minimum zahtjeva i ako ne bude prihvaćen smatraju da hrvatske stranke ne trebaju učestvovati na izborima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...