KAKO ZASPATI KAO MALA BEBA U DVIJE MINUTE: Instruktor otkrio vojnu tehniku koja uvijek pali…

Za početak, duboko udahnite i počnite opuštati svaki dio tijela - od glave do pete.

  • Šareni svijet

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 0

Fitness instruktor Justin Augustin na TikToku je podijelio "zapanjujuću" vojnu tehniku ​​kako biste zaspali za dvije minute

"Ova tehnika razvijena je u vojsci kako bi vojnicima omogućila da zaspu u bilo koje vrijeme, bilo gdje, čak i na bojnom polju kada je okruženje izrazito neugodno i usprkos velikoj buci", objasnio je.

"Prema mom istraživanju, ovo je razvijeno uglavnom za pilote koji moraju biti 100% usredotočeni i nepogrešivih refleksa, a koji svi znamo da se to smanjuje s nedostatkom sna."

Za početak, duboko udahnite i počnite opuštati svaki dio tijela - od glave do pete.

“Počnite s opuštanjem mišića na čelu”, objasnio je Justin.

„Opustite oči, obraze, čeljust i usredotočite se na disanje. Sada se spustite do vrata i ramena.

Pazite da vam ramena nisu napeta. Spustite ih što niže možete i držite ruke opuštene pored sebe, uključujući ruke i prste.

Dok to radite, zamislite kako vam toplina ide od glave prema dolje do vrhova prstiju, pa onda od srca do nožnih prstiju.

Sada duboko udahnite i polako izdahnite, opuštajući prsa, trbuh, sve do bedara, koljena, nogu i stopala", dodao je.

"Tokom tehnike važno je pokušati očistiti svoj um od svih misli i/ili stresa. Da biste to učinili, zamislite jedan od dva scenarija.

Ležiš u kanuu na mirnom jezeru i nema ništa osim čistog plavog neba iznad tebe", rekao je Justin.

"Drugi - ležiš u crnoj baršunastoj visećoj mreži u mračnoj sobi.  I ako u bilo kojem trenutku osjetite da vas misli ometaju, ponavljajte riječi: "Nemoj misliti, ne misliti, ne misliti" 10 sekundi", kaže instruktor dodajući kako bi tehniku trebalo vježbati svaku večer šest sedmica.

"Oko 96 posto ljudi koji su svladali ovu tehniku ​​zapravo mogu zaspati u roku od dvije minute nakon zatvaranja očiju.", zaključuje.

Među ljudima koji su komentirali objavu bili su i oni koji su posvjedočili da tehnika stvarno djeluje.

Video možete pogledati OVDJE.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...