MILANOVIĆ UDARA JOŠ ŽEŠĆE: Nova rudna sukoba premijera i predsjednika Hrvatske, iskre frcaju na sve strane…

Kupovina Bradleyja tek je jedna od mnogih tema oko kojih frcaju iskre na relaciji Vlada - Ured predsjednika Republike Hrvatske.

  • Regija

  • 23. Jan. 2022  

  • 1

Desetak dana prije isteka roka za ponudu SAD-a, iz Vlade RH zeleno svjetlo: stižu Bradleyji, borbena vozila pješaštva. 

Za ponudu staru 5 godina, predsjednik Zoran Milanović dugo je zbog odugovlačenja oko kupovine prozivao Vladu i ministra odbrane, a premijer Andrej Plenković mu nije ostao dužan. 

"Neki odmaraju, neki rade. Mi koji radimo dogovorili smo s američkom stranom puno bolji aranžman kada je riječ o Bradleyjima, američkim vozilima pješaštva i u smislu opremanja vozila i u smislu rezervnih vozila koja će nam biti isporučena", kazao je Plenković. 

Projekt nabave borbenih vozila za Hrvatsku vojsku, projekt je Plenkovićeve prve vlade, o detaljima ponude više će se znati narednih dana. 

"Nužno je zamijeniti sustav novom tehnologijom. Bradley je zapadno vozilo porijekla kvalitetno prokušano, dokazano u cijelom nizu sukoba, mislim da je zadovoljavajuće rješenje za Hrvatske oružane snage", kazao je vojni analitičar Marinko Ogorec.

Novac će biti osiguran, osnažuje se partnerstvo s SAD-om a u Vladi tvrde - bit će posla i za Đuru Đakovića. 

"Bili bi sretni ako je to istina, naravno ovisi sve o rokovima i kapacitetima, ali volje i ljudi, te potencijala svakako ima, spremni smo za jedan takav posao", kazao je za RTL televiziju Hrvoje Kekez, predsjednik Uprave Đure Đakovića.

No, kupovina Bradleyja tek je jedna od mnogih tema oko kojih frcaju iskre na relaciji Vlada - Ured predsjednika RH. U fokusu je i dalje zapisnik Inspektorata odbrane o postupanju načelnika Glavnog stožera. Milanović tvrdi - nije bilo postupanja protivnog zakonu, traži deklasifikaciju zapisnika.

"Ključno je, dakle, pitanje zašto Plenković i Banožić – a Inspektorat obrane je pod ingerencijom Vlade RH - ne žele skinuti oznaku 'ograničeno' s inspekcijskog nalaza iako je sam ministar više puta govorio kako će sve biti jasno kada nalaz bude gotov?", navodi se u pismu iz Ureda Predsjednika Hrvatske.

"Dokument Inspektorata obrane, nije ni Vladin ni njegov, nego Inspektorata obrane. Još jednom upućujem predsjednika da surađuje s ministrom obrane. Njegova konstatacija u pismu koje je uputio meni, da on više ne može surađivati s ministrom obrane je apsolutno neprihvatljiva", kazao je Plenković.

No Milanović, čini se, u toj tvrdnji ustraje - i čeka. A na čekanju je već duže vrijeme i popis i dogovor oko ambasadora.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...