BRUKA I SRAMOTA: Pogledajte šta jedu porodilje na intenzivnom odjelu UKC-a Republike Srpske...

Direktor UKC-a Vlado Đajić pokušavao je ranije da dokaže kakve obroke trudnice imaju, tvrdeći da se na Paprikovcu prave i kolači.

  • Društvo

  • 23. Jan. 2022  

  • 5

Jedno kuhano jaje i mala marmelada – doručak je koji su porodilje, kako tvrde, dobile na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, na odjelu intezivne njege za porodilje.

Jedna od porodilja sa UKC, poslala je fotografije obroka portalu "Banjalukadanas", uz poruku – gdje je nestala hrana nutricioniste, gdje je meni iz Skupštine i gdje su velike porcije sa fotografije koje su pokazivali političari.

altFoto: privatna arhiva

Iako se već godinama iskustva porodilja ne poklapaju sa tvrdnjama nadležnih u ovoj ustanovi, protekla godine bilo je žalbi na uslugu na UKC, kao i tvrdnji nadležnih da je sve u redu.

Direktor UKC-a Vlado Đajić pokušavao je ranije da dokaže kakve obroke trudnice imaju, tvrdeći da se na Paprikovcu prave i kolači.

Trudinice poručuju “možda dok su kamere uključene, ali mi takve obroke ne dobijamo”. To dokazuju i današnje fotografije na kojoj se vidi jedno kuhano jaje i mala porcija marmelade, obrok koji nije do sada bio na meniju koji je pokazivan ni u reportažama direktora Đajića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...