BARONESA ARMINKA HELIĆ PORUČILA VARHELYJU: "Podržite demokratiju i napredak u BiH, a ne nacionaliste..."

"Sve što građani BiH žele jeste da ih se ostavi da grade demokratsku Bosnu i Hercegovinu", kaže Zornić.

  • Politika

  • 23. Jan. 2022  23. Jan. 2022

  • 4

"Bosni i Hercegovini treba iskrena pomoć saveznika i prijatelja", poručila je danas na Twitteru zastupnica u Domu lordova Parlamenta Velike Britanije baronesa Arminka Helić komentarišući poziv Azre Zornić evropskom komesaru Oliveru Várheliju da prestane praviti prljave dogovore s etnonacionalistima protiv građana Bosne i Hercegovine.

Zornić je u svom pozivu kazala i da je sve što građani BiH žele da ih se ostavi da grade demokratsku Bosnu i Hercegovinu.

Helić je ovaj poziv okarakterisala važnim uz poruku:

“Komesar Varhely treba da podržava demokratiju i napredak, a ne da se bavi nacionalistima. To je ruski, a ne evropski način”.

Podsjećamo, Azra Zornić je Bosanka za koju je Evropski sud za ljudska prava u Strasbourgu utvrdio da je diskriminirana u izbornom procesu zato što se izjašnjava kao građanka Bosne i Hercegovine, a ne kao pripadnica jednog od konstitutivnih naroda (Bošnjaci, Hrvati, Srbi).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...