"ČOVJEK-SVITAC": Akademik Abdulah Sidran objavio fotografiju sa uglednim sarajevskim doktorom (FOTO)

Ima li ko da neće pogoditi o kome sam ovo pričo?", napisao je Sidran u opisu fotografije na kojoj je nasmijan zagrlio prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića. 

  • Društvo

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 0

Akademik Abdulah Sidran, jedan od najvećih živih bosanskih pisaca na svom Facebook profilu objavio je fotografiju sa uglednim sarajevskim doktorom. 

Nazvao ga je "Čovjek-svitac".

"Reknem mu tako onomad, u Općoj, a on, da okrene na šalu: "Kakav svitac od 100 kila?", te odosmo u lingvistiku. Onaj insekt što noću svijetli, svitac, to je bosanski ikavski oblik imenice svjetlac. Onaj koji svijetli. A od toga, bracika moj, dođe i oblik: svetac ! - Tu me doktor prekide: "Neka ! Meni je dosta ovo SVITAC!"

Ima li ko da neće pogoditi o kome sam ovo priča?", napisao je Sidran u opisu fotografije na kojoj je nasmijan zagrlio prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića. 

Bh. književnik Abdulah Sidran krajem 2020. godine liječio se u Općoj bolnici u Sarajevu, gdje se borio protiv infekcije COVID-19. I tada je kazao: "Moj brat, moj sin, sve moje....dragi doktor Ismet Gavrankapetanović. Živio mi, brate moj."

Simbolično, dvije godine nakon, prisjetio se teškog životnog perioda koje je uspješno prebrodio zahvaljujući medicinskom osoblju i doktoru Opće Bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš", piše RS.

Ismet Gavrankapetanović i Abdulah Sidran - nedefinirano

Foto: Privatni album: Ismet Gavrankapetanović i Abdulah Sidran

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...