STRAVA I UŽAS: U stampedu uoči utakmice poginulo najmanje šest osoba, strahuje se da je broj žrtava još veći...

U stampedu je povrijeđeno više od 40 osoba među kojima ima i djece.

  • Hronika

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 0

Stravične vijesti dolaze iz Kameruna gdje je u stampedu uoči utakmice Afričkog kupa nacija poginulo najmanje šest osoba. Naime, kako prenosi BBC i AP, Naseri Paul Biya, inače guverner kamerunske regije, tvrdi kako bi broj žrtava mogao biti još i veći.

Do velike katastrofe je došlo u trenutku kada je veliki broj navijača želio ući na stadion Olembe u glavnom gradu Kameruna Yaoundeu kako bi s tribina mogao pratiti susret svoje reprezentacije. U stampedu je povrijeđeno više od 40 osoba među kojima ima i djece.

"Neki su u jako teškom stanju, morat ćemo ih evakuirati u specijalizirane bolnice", rekla je u izjavi za medije medicinska sestra Olinga Prudence. Iako stadion prima oko 60 hiljada ljudi, na njega je pokušalo ući oko njih 50.000 i do ove tragedije svakako nije trebalo doći, ali problem je bio u tome što je u prodaju bilo pušteno samo 80 posto kapaciteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...