"SLUČAJ JE VEĆI I OD SAMIH JAJA...": Šprajc briljirao komentarom o "atentatu" pokvarenim jajima na Plenkovića...

U prijavi se ne kaže je li problem u tome što je premijer RH nazvan narcisoidnim jadnikom ili bi uvreda bila i da je samo obični jadnik.

  • Regija

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 0

"Hrvatski organi reda i gonjenja u dobro organiziranoj akciji više sigurnosnih službi u zadnji čas su zaustavili mogući atentat pokvarenim jajima na predsjednika Vlade. Naime, uoči posjeta premijera Plenkovića Maslenici 72-godišnji Mladen Ćustić iz Briševa kod Zadra u komentaru na lokalnom portalu napisao je kako bi narcisoidnog jadnika Plenkovća i njegove poltrone na Maslenici trebalo dočekati pokvarenim jajima", komentirao je Zoran Šprajc za RTL  hapšenje muškarca zbog izjave o premijeru Hrvatske. 

"Nakon što je policija istražnim radnjama otkrila o kome je riječ gospodin je priveden i zadržan na ispitivanju sve dok premijer i njegova pratnja nisu napustili Maslenicu. Nakon toga je dobio i prekršajnu prijavu zbog, citiram, vrijeđanja i omalovažavanja predsjednika Vlade RH. 

U prijavi se ne kaže je li problem u tome što je premijer RH nazvan narcisoidnim jadnikom ili bi uvreda bila i da je samo obični jadnik. Isto tako nejasno je li problem u tome što se tražio napad pokvarenim jajima ili je problem u jajima kao takvima, tj. bi li problem bio manji ili ga uopće ne bi bilo da je riječ o pozivu za napad trulim paradajzom, ali u svakom slučaju, slučaj dosta smrdi.

Slučaj pokvarenih jaja izgleda da je veći i od samih jaja pa ga je večeras morao prokomentirati i ministar policije Davor Božinović. Sazvao je novinare kako bi rekao da on o svemu ovome ništa ne zna osim da policija radi kako treba raditi i zna da ni on ni premijer o ovom slučaju ništa nisu znali", javlja Šprajc.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...