ČOVIĆ PONAVLJA: "Nema ustupaka oko..."

Na upit novinara Čović je prokomentirao i poziv predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića.

  • Politika

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 50

"Nema ustupaka u vezi s pregovorima o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i trgovine oko hrvatskih nacionalnih interesa", poručio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović danas u Mostaru, naglasivši da ustupaka neće biti kada je riječ o ravnopravnosti Hrvata u BiH i njihovog legitimnog predstavljanja.

"To nisu teme o kojima će se pregovarati. Ne znam otkud ideja da žrtvujemo bilo koju poziciju", kazao je Čović, odgovarajući na pitanje novinara o spekulacijama da se od Hrvata u BiH traže ustupci kada je riječ o načinu formiranja domova naroda Parlamenta BiH i Parlamenta Federacije BiH.

Na upit novinara Čović je prokomentirao i poziv predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića da 1. februara prisustvuje i obrati se na posebnoj sjednici Narodne skupštine entiteta RS, koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH.

Čović je kazao da će "vidjeti šta je cilj obraćanja i prema tome zauzeti stajalište".

" O tome ćemo pravovremeno zauzeti stav. Lično, nemam ništa protiv da razgovaramo", kazao je on.

Predstavnici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država Angelina Eichhorst i Matthew Palmer stižu u BiH s ciljem nastavka pregovora oko izmjena Izbornog zakona BiH.

Za srijedu, 26. januara, planirano da se Eichhorst i Palmer sastanu sa kolegijima oba doma Parlamenta BiH, dok će od 28. do 30. januara boraviti u Neumu gdje će biti održani pregovori oko izmjena Izbornog zakona BiH.

(RSE) 

Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...