LIJEPA VIJEST ZA PENZIONERE IZ OVOG DIJELA BIH: Veće penzije za...

Odlukom je predviđeno da se opći bod i penzije vanredno usklade tako da se povećaju za 0,64 posto počev od 1. januara 2022. godine.

  • Vijesti

  • 27. Jan. 2022  27. Jan. 2022

  • 2

Vlada bh. entiteta Republika Srpska donijela je danas Odluku o vanrednom usklađivanju općeg boda i penzije.

Ovom odlukom je predviđeno da se opći bod i penzije vanredno usklade tako da se povećaju za 0,64 posto počev od 1. januara 2022. godine.

"Zajedno sa redovnim usklađivanjem penzija od 1. januara 2022. godine, koje iznosi 3,36 posto, penzije ostvarene do 31. decembra 2021. godine će biti uvećane za ukupno četiri posto", saopćeno je iz Vlade RS-a.

Vlada RS-a donijela je Odluku o određivanju iznosa najniže penzije u smislu člana 85. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Iznosi najniže penzije od 1. januara 2022. godine, određeni su tako što su iznosi najniže penzije za decembar 2021. godine, povećani za navedeni ukupni procenat usklađivanja penzija, odnosno za četiri posto. Isplata najniže penzije po ovoj odluci počinje od 1. januara 2022. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...