SARAJEVSKI POLICAJAC DRAGAN MIOKOVIĆ: "Sad će Čović malo kod Dodika, malo na Skupštinu RS-a, da povrati optimizam"

"Kad kvisling izgubi optimizam, zemlja dobije šansu", kazao je Mioković.

  • Politika

  • 30. Jan. 2022  30. Jan. 2022

  • 1

Danas je okončana runda pregovora u Neumu oko reforme izbornog zakonodavstva. Ništa nije konačno dogovoreno, stavovi su približeni, a pregovori bi trebali biti nastavljeni narednih dana u Sarajevu.

Javnosti su se nakon sastanka, između ostalih, obratili međunarodni zvaničnici Matthew Palmer i Angellina Eichhorst, lideri bh. stranaka Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Elmedin Konaković... međutim od svih tih izjava posebnu pažnju je izazvalo obraćanje lidera HDZ-a Dragana Čovića koji nije krio svoje razočarenje i nezadovoljstvo pregovorima.

"Kako dalje, to je pravo pitanje. Ovaj format je završen. Ostalo je da pokušamo u sedam do 10 dana riješiti pitanja. Moj optimizam je potrošen u ovih šest mjeseci. S ovim ljudima više nema smisla raditi", kazao je, između ostalog, Čović, prenosi Oslobođenje.ba.

Na "potrošnju" Čovićevog optimizma, reagovao je bivši sarajevski policajac Dragan Mioković.

"Čović 'potrošio optimizam'. Onda, ipak nije sve izgubljeno", napisao je Mioković na Twitteru.

Dodao je da "kad kvisling izgubi optimizam, zemlja dobije šansu".

I predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je komentarišući pregovore u Neumu kazao da sada "treba očekivati još radikalniju politiku HDZ-a, jer se oni ne mogu pomiriti sa porazom koji su ponajviše sami sebi nanijeli".

Odmah po zvaršetku pregovora u Neumu, Čović je telefonom obavijestio lidera SNSD-a Milorada Dodika o tome šta se dešavalo na sastanku, a Dodik je u tom momentu nakratko prekinuo konferenciju za medije kako bi mu pružio utjehu.

"Čović će sad malo kod Dodika, malo na Skupštinu RS-a. Da povrati optimizam", prokomentarisao je Mioković.

Podsjetimo, Čović je potvrdio svoj dolazak na posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) na kojoj će se raspravljati o političko-ekonomskoj situaciju u BiH. Sjednica će biti održana u utorak, 1. februara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...