NAKON ŠTO JE ČOVIĆA NAPUSTIO OPTIMIZAM, U DELEGACIJI EU GA I DALJE IMAJU: "Vidjeli smo napredak, stranke moraju nastaviti tražiti rješenje"

"U osnovi mogu reći da će se razgovori nastaviti", rekla je Eichhorst.

  • Vijesti

  • 30. Jan. 2022  30. Jan. 2022

  • 5

Nakon propalih neumskih pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, iz Delegacije EU kažu kako su vidjeli napredak u razgovorima o ustavnoj i izbornoj reformi u prethodnim nekoliko dana.

"Očekujemo da političke stranke nastave tražiti rješenja za neriješena pitanja i pozivamo Interresornu grupu da finalizira integrativni paket reformi", saopćili su.

Iako nikakav dogovor nije postignut predstavnici EU i SAD-a koji su medijatori u maratonskih pregovorima i dalje ističu optimizam te naglašavaju da je ključ dogovora među domaćim liderima.

Izaslanik SAD-a Matthew Palmer zahvalio je političkim liderima koji su došli u Neum da pregovaraju o ovim, kako je rekao, veoma važnim političkim pitanjima.

Predstavnica EU Angelina Eichhorst danas je u Neumu izjavila kako su bili kvalitetni i konstruktivni sastanci s veoma kompleksnim pitanjima.

"U osnovi mogu reći da će se razgovori nastaviti", rekla je Eichhorst. Dodala je da će se o izboru članova Predsjedništva i funkcionalnosti Federacije BiH još razgovarati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...