"HVALA DRAGANU ČOVIĆU NA USTAŠKIM ZASTAVAMA...": Predsjednik HDZ-a BiH dolazi u Banju Luku, oglasili se Mijatović, Suljagić, Puhalo...

Današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjoj Luci prisustvovat će i lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

  • Društvo

  • 01. Feb. 2022  01. Feb. 2022

  • 5

Ne stišavaju se reakcije nakon odluke lidera HDZ-a BiH da prisustvuje sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

"Danas nam Dragan Čović dolazi u Banju Luku. 1942. godine mog pradedu Simeona Vujmilovića su Pavelićeve ustaše ubile u Banjoj Luci, kao i stotine drugih članova pokreta otpora. Hvala Draganu Čoviću na ustaškim zastavama širom Hercegovine i danas. Svako na svojoj strani istorije", poručio je potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

"Je l' Dragan danas putuje u Banju Luku? Pa putuj, igumane...", poručio je direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

Istim povodom oglasio se i psiholog Srđan Puhalo.

Podsjetimo, predsjednik parlamenta RS-a Nedeljko Čubrilović rekao je ranije novinarima da je posebna sjednica prilika da se u parlamentu Republike Srpske iznesu svoja viđenja, a u tom interesu poziv za sjednicu upućen je i liderima SDA i HDZ-a BiH Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću koji imaju svoje poslanike u parlamentu i Vijeću naroda Republike Srpske.

Izetbegović odbio poziv, a Čović potvrdio prisustvo na sjednici NSRS-a.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...