JONQUEL JONES NEZAUSTAVLJIVA I U EUROLIGI: Još jedan double-double i nestvarna statistika

Košarkašica repezentacije Bosne i Hercegovine odigrala je još jedan fenomenalan meč.

  • Sport

  • 01. Feb. 2022  01. Feb. 2022

  • 0

Košarkašice UMMC Ekaterinburga pobijedile su Parfumerias Avenidu 93:67 i ostvarile 13. pobjedu u isto toliko mečeva u Euroligi za žene i neprikosnovene su vladarice ovog takmičenja. Ruski tim do nove pobjede predvodila je reprezentativka BiH i najbolja igračica svijeta Jonquel Jones sa double-double učinkom i nestvarnom statistikom, piše Sportklub.

Košarkašica repezentacije Bosne i Hercegovine odigrala je još jedan fenomenalan meč. Za nešto više od pola sata na parketu dvorane Pabellón Municipal de Würzburg Jones je demonstrirala čas košarke. Jonquel je ubacila 28 poena. Pogodila je 10 do 14 šuteva i meč završila na nestvarnim procentom šuta 71,43%. Ubacila je 7 od 11 šuteva za dva, pogodila je tri od tri trojke i realizirala pet od sedam slobodnih bacanja. Uhvatila je i 11 skokova. 6 defanzivnih i 5 ofanzivnih.

Pratile su je Allie Quigley sa 20 poena, Courtney Vandersloot sa 14, a dvocifrene sa po 10 ubačaja su bile Bentley i Meesseman.

Najraspoloženija kod Avenide bila je Katie Lou Samuelson sa 15 poena, Kahleah Copper imala je 11, a Maria Emmanouela Fasoula 10.

Jones i saigračice prekinule su niz od 10 pobjeda Parfumerias Avenide u svim takmičenja, dok s druge strane Ekaterinburg je upisao 22. uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima. Posljednji put ruska ekipa izgubila je 22.10.2021. godine od Valencije u gostima 75:68.

Tim Ekaterinburga suvereno je prvoplasirana ekipa Eurolige sa omjerom 13 pobjeda i bez poraza. I već davno su osigurale plasman u play-off. Samo čudo može zaustaviti rusku ekipu do titule najboljih u Evropi, ukoliko je suditi po dosadašnjem toku prvenstva.

Avenida je druga sa omjerom 10:3 i španski tim također ima osiguran playoff. A bitno je napomenuti da svaka ekipa osim Ekaterinburga ima najmanje tri poraza u dosadašnjoj fazi takmičenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...