JONES SE OGLASILA NAKON SVJETSKOG PRVENSTVA: "Čovječe, tako sam zahvalna na pauzi. Tvoja djevojka više nije imala goriva u rezervoaru"

Zmajice su turnir u Australiji okončale sa svih pet poraza u grupnoj fazi, a govor tijela jedne od najboljih igračica svijeta pokazivao je da nešto nije uredu. Umor je učinio svoje.

  • Sport

  • 29. Sep. 2022  

  • 0

Jonquel Jones nije imala energije da više pomogne ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu.

Zmajice su turnir u Australiji okončale sa svih pet poraza u grupnoj fazi, a govor tijela jedne od najboljih igračica svijeta pokazivao je da nešto nije uredu. Umor je učinio svoje.

Nije ni čudo jer Majka Zmajica se zbog obaveza i finalnih utakmica u ženskoj NBA ligi saigračicama iz reprezentacija priključila svega 24 sata prije utakmice.

Jones je konačno na odmoru, a uputila je i apel vodstvu ženska NBA lige i FIBA-e da pronađu zajednički jezik, a sve kako košarkašice ne bi bile izložene nadljudskim naporima.

- Zahvalna sam Bogu što me čuva u ovom ludom vremenu. Čovječe, tako sam zahvalna na pauzi. Tvoja djevojka više nije imala goriva u rezervoaru. FIBA i WNBA za dobrobit igrača probajte pronaći zajednički jezik. Posljednje dvije sedmice bile su lude - napisala je Jones na Twitteru.

Da bi otputovala na Bahame i vidjela porodicu, reprezentativka BiH mora sačekati da se se smiri uragan Ian, koji je poharao Kubu i stvorio probleme na Floridi.

Jones je na Svjetskom prvenstvu prosječno postizala 13,6 poena i imala 8,8 skokova po meču.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...