NAKON ČETIRI DANA U BUNARU: Izvučen dječak, ne zna se je li živ

Dječak je na putu do urgentnog centra.

  • Svijet

  • 05. Feb. 2022  05. Feb. 2022

  • 3

Rayan je izvučen nakon što je četiri dana proveo zarobljen u bunaru, a za sada se ne zna u kakvom je stanju dječak.

Petogodišnji Rayan koji je u utorak pao u bunar dubok 32 metra, izvučen je nakon četiri dana zarobljeništva uz pomoć velikih napora spasilačkih službi, međutim za sada nije poznato da li je mališan živ.

Eksperti upozoravaju da je "nemoguće" potvrditi da li je dječačić živ, nakon što je četiri dana proveo u nemogućim uslovima. Spasilački timovi, koji su posljednja tri metra rukama kopali kako ne bi pokrenuli klizište, stigli su do dječaka koji je "nepokretan". Oni su bagerima iskopali tunel paralelan sa mjestom gdje je dječak bio zaglavljen i uspjeli su da ga evakuišu.

Dječak je na putu do urgentnog centra. Na licu mjesta se okupilo nekoliko hiljada ljudi, među kojima su i Rayanovi roditelji koji noćima nisu spavali zbog brige za dječakov život. Nesreća se dogodila kada je otac mališana radio na bunaru.

"Samo na sekund sam skinuo oči sa njega i on je pao u bunar. Nismo spavali uopšte", rekao je ranije otac novinarima.

Njegova majka zamolila je Marokance da se mole da njen sin bude spasen. Hiljade Marokanaca je na društvenim mrežama izrazilo svoje saosećanje sa dečakom, zbog čega je hashtag #SaveRayan postao popularan na Twitteru širom zemlje.

"Molim se i molim Boga da iz tog bunara izađe živ i bezbjedan. Molim te, Bože, olakšaj moj i njegov bol, u toj rupi prašine", rekla je dječakova majka Vasima Harčič, za lokalnu televiziju 2M.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...