ZVANIČNA PRIŠTINA ZOVE NATO U POMOĆ: Šta su Albanci na Kosovu uočili...

Mehaj tvrdi da se hibridne aktivnosti Rusije odvijaju u regionu preko Srbije.

  • Regija

  • 05. Feb. 2022  05. Feb. 2022

  • 0

Ministar odbrane Republike Kosovo Armend Mehaj rekao je da su hibridne akcije Rusije na Zapadnom Balkanu i česte provokacije srpske vojske veoma ozbiljna prijetnja i da time treba da se pozabavi NATO.

Mehaj je u objavi na Facebooku zato zatražio povećanu pažnju NATO-a preko Komande združenih snaga u Napulju i regionu kroz operacije Kfora, da bi se, kako je naveo, "spriječio utjecaj rusko-srpskih destabilizujućih krugova koje podržavaju kineski krugovi u regionu".

Mehaj tvrdi da se hibridne aktivnosti Rusije odvijaju u regionu preko Srbije.

"Ministarstvo odbrane s maksimalnom pažnjom prati nedavne događaje i aktuelne akcije Rusije protiv Ukrajine, zemalja istočnog krila NATO, kao i hibridne aktivnosti koje Rusija obavlja u regionu Zapadnog Balkana", naveo je Mehaj, prenosi Kosovo onlajn.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...