ŽARKO PAPIĆ NE MISLI DA STVARI IDU U PRAVOM SMJERU: "Otvara se prostor za treći entitet, sve podsjeća na..."

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji Papić je naglasio da se otvara se prostor na treći entitet, i da se sve vraća na ratna vremena.

  • Politika

  • 07. Feb. 2022  07. Feb. 2022

  • 11

Gostujući na N1 analitičar Žarko Papić je govorio o posljednjim izjavama lidera nazvavši ih apsurdnim.

“Imate potpuno apsurdne izjave Turković da smo razmaženi, Dodika da se u RS-u živi dobro. Podsjeća na izjavu Marie Antoinette ‘ako nemate hljeba jedite kolača’, s jednom velikom razlikom – kraljica je nakon toga uzrokovala Francusku revoluciju i vrlo surovo je kažnjena, platila je životom”, smatra Papić

Papić smatra i da će se građani u BiH suočiti sa dramatičnom ekonomskom i socijalnom krizom suočiti.

“Apsolutno ne radi ništa Vlada Federacije. Vidjeli ste kako se i manevriše sa cijenom struje. Izaziva zaprepaštenje da to radi EP kao preduzeće koje je u rukama Federacije. Je li Vladi više stalo do jednog preduzeća ili do ukupne privrede u Federaciji”, naveo je kao primjer lošeg odnosa vlasti.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji Papić je naglasio da se otvara se prostor na treći entitet, i da se sve vraća na ratna vremena.

“Nadam se da ove današnje sjednice HDZ-a na neki način pokušaju relaksirati situaciju. Izbora mora biti, dvije su opcije da neko odluči da neće na izbore, što HDZ neće naravno, i druga opcija da blokirate izbore i bojkotujete, što predstavlja krivična djela. Niko nije toliko lud i zato mislim da će se neki pomaci oko izbornog zakona desiti i zato mislim da izbora biti”, smatra Papić.

Govoreći o porukama međunarodnih faktora, napomenuo je da je glavna sankcija moguća na izborima.

“Bez izbora i promjene i ozbiljnog smanjivanja moći nacionalnih partija ništa se u BiH ne može ozbiljno riješiti, posebno u kontekstu njene održivosti i socijalne i ekonomske održivosti”, zaključio je Papić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...