PAPIĆ BEZREZERVNO PODRŽAVA ČOVIĆA: "Rješenje presuda suda u Strasbourgu je jednostavno i ono se nalazi u HDZ-ovom prijedlogu!" (VIDEO)

Na upit voditelja što očekuje od novih pregovora koji trebaju biti održani u četvrtak, Papić je rekao da očekuje približavanje stavova. 

  • Mini market

  • 09. Feb. 2022  09. Feb. 2022

  • 7

Politički analitičar, Žarko Papić, gostujući u programu sarajevske televizije "O kanal" iznio je nekoliko stavova o trenutnoj političkoj situaciji u BiH koji su s oduševljenjem prihvaćeni u medijima po kontrolom HDZ-a.  

Papić je između ostalog rekao da vlasništvo nad poljoprivrednom zemljom i šumama treba vratiti na općinsku i lokalnu vlast, a ne nikako na državni nivo. 

Na upit voditelja što očekuje od novih pregovora koji trebaju biti održani u četvrtak, Papić je rekao da očekuje približavanje stavova. 

"Pokušavam da budem jednostavan. Neke ključne stvari, posebno kada je riječ o presudama suda u Strasbourgu, da ima imalo raspoloženja, jednostavno je riješiti. Jednostavno je rješenje i to se našlo u ovom HDZ-ovom prijedlogu - "ili Hrvat ili iz reda ostalih". To je potpuno korektno rješenje sa stanovišta presude Sejdic -Finci i to je Venecijanska komisija potvrdila, ali nije prihvatila model", rekao je Papić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...