VISOKI PREDSTAVNIK NE OSTAVLJA PROSTOR ZA DILEME: "To svi trebaju PRIHVATITI!"

Odgovornost je onih koji su u samoj BiH uključeni u rješavanje ovih pitanja da postignu konsenzus na dobrobit svih građana, rekao je Schmidt.

  • Politika

  • 09. Feb. 2022  09. Feb. 2022

  • 14

Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, izjavio je kako podržava nastavak pregovora oko izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Ovu vijest je na svom zvaničnom Twitter nalogu objavio OHR BiH. Schmidt je kazao kako svi trebaju prihvatiti zastupljenost konstitutivnih naroda i Ostalih u državnim institucijama i entitetima.

- Izmijenjeni Izborni zakon mora poboljšati transparentnost i integritet izbora. Zastupljenost tri konstitutivna naroda skupa sa Ostalima u institucijama države i dva entiteta svi trebaju prihvatiti, rekao je Schmidt.

Ističe da je odgovornost postizanja rješenja na bh. političkim liderima.

- Odgovornost je onih koji su u samoj BiH uključeni u rješavanje ovih pitanja da postignu konsenzus na dobrobit svih građana, kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...