IZ DEMOKRATSKE FRONTE EKSPRESNO ODBRUSILI LIDERU SBB-a: "Radončić sam sebe proglasio izdajnikom! Slažemo se s tim!"

"Koliko je, najzad samoshvaćeni izdajnik Radončić, bio uporan u promovisanju te i takve politike, govori i činjenica da je našao prostora da pravda i HDZ-ovo protivljenje glasanju o zabrani negiranja genocida", navodi se u reakciji Demokratske fronte.

  • Mini market

  • 09. Feb. 2022  09. Feb. 2022

  • 46

Nakon gostovanja Fahrudina Radončića u programu televizije N1 tokom kojeg je kritikovao politiku Demokratske fronte, ubrzo je stigao odgovor iz ove stranke. 

Reakciju Demokratske fronte prenosimo u cijelosti: 

Demokratska fronta pozdravlja izjavu Fahrudina Radončića u kojoj je sam sebe nazvao izdajnikom.

Smatramo da niko nema pravo drugome oblikovati svoj politički identitet, pa tako ni Radončiću. Lider SBB oblikovao je svoj politički identitet upravo na način koji je sam opisao.

S obzirom da mi u Demokratskoj fronti nikome ne želimo nametati pitanje identiteta bilo etničkog, vjerskog pa ni političkog, želimo istaći da Radončić s pravom sebe shvata izdajnikom.

Kako se i ne bi shvatao kada se uporno zalaže za tobožnje legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, koje nije ništa drugo nego obična konstrukcija HDZ-a i njegovog lidera Dragana Čovića, a koja je u potpunoj suprotnosti sa presudama Evropskog suda za ljudska prava, ali i u suprotnosti sa zalaganjem za građansku državu Bosnu i Hercegovinu, za koju je većina građana Bosne i Hercegovine.

Koliko je, najzad samoshvaćeni izdajnik Radončić, bio uporan u promovisanju te i takve politike, govori i činjenica da je našao prostora da pravda i HDZ-ovo protivljenje glasanju o zabrani negiranja genocida. Takav politički identitet Radončić, konačno, s pravom naziva izdajničkim.

Radončić jeste osvijestio izdajnički dio svog političkog identiteta, ali ga nije odbacio i kao takav nastavlja da egzistira. 

Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...