NJEMAČKI AUTOMOBILSKI DIV DONIO KONAČNU ODLUKU: Audi se oprašta s dva popularna modela, u historiju odlaze…

Tu su i sve stroža emisijska pravila pa bi i proizvodnja A1 i Q2 bila sve skuplja, odnosno rasla bi i cijena tih modela.

  • Auto

  • 10. Feb. 2022  10. Feb. 2022

  • 0

Mnogima će se mali gradski automobil A1, koji je u početnoj verziji skuplji od 50.000 KM, ili Q2 činiti finansijski nedostižnima, te je i to jedan od razloga zbog kojih Audi prestaje s proizvodnjom popularnih modela.

Audi ima daleko veću zaradu na jednom Q5, A6, Q8 ili nekom od e-Trona, a pritom, proizvodeći jeftinije modele, mora značajne prodajne kapacitete (svoje ili Volkswagenove) rezervirati za njih. Tu su i sve stroža emisijska pravila pa bi i proizvodnja A1 i Q2 bila sve skuplja, odnosno rasla bi i cijena tih modela.

https://revijahak.hr/wp-content/uploads/2022/02/Audi-A1-5-e1545039517520.jpg

Sljedeći logičan korak je odustajanje od tih modela, kao što je u intervjuu Handelsblattu najavio izvršni direktor Audija Markus Duesmann. Uskoro se opraštamo s A1 i Q2, a prioritet će dobiti profitabilniji modeli, među njima će biti i luksuzna električna limuzina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...