ABAZOVIĆ U AKCIJI: "Mislim da postoji ozbiljna većina da se formira nova vlada!"

“Realnije da se formira neka većina nego da se ne formira manjinska vlada. Ne bih ni za koga rekao da je sigurno da bude dio manjinske vlade. Cilj je da je podrži 49 i više poslanika”, istakao je Abazović.

  • Regija

  • 10. Feb. 2022  10. Feb. 2022

  • 0

Nakon sastanka sa jednim od lidera Demokratskog fronta Andrijom Mandićem, predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je kazao da mu je predstavio magistralni pravac i  prioritet manjinske vlade. Ocijenio je kako misli da postoji ozbiljna većina da se formira nova vlada, te da bi volio da DF podrži vladu.

“DF je naglasio neke važne stvari kao što je Popis, a razmijenili smo mišljenja i oko drugih stvari. U razgovorima o prevazilaženju političke krize učestvuje 70 od 81 poslanika”, rekao je Abazović novinarima.

On je naglasio da je uputio poziv i Demokratama i njihovom lideru Aleksi Bečiću, ali se oni nisu oglašavali.

“Imam obavezu da ih bez obzira na teške riječi pozovem da sjednemo za sto. To ne znači da ćemo se dogovoriti. Naša namjera je da razgovaramo sa svima. Mi ništa ne bi imali protiv da Dragan Krapović ili Zdenka Popović budu u vladi, govorim hipotetički”, dodao je Abazović.

Prema njegovim riječima DF hoće vladu unutar parlamentarne većine i da neka pitanja kao što je organizacija izbora budu tretirana kao prioritet. Možda je to logično, ali Demokrate odbijaju dijalog, a Marko Milačić je kazao da većina od 30. avgusta 2020. za njih više ne postoji.

“Očekujem da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović održi konsultacije sa svim političkim subjektima. Treba vidjeti da li može da se formira nova vlada, a ako ne da se ide na izbore. Očekujem konsultacije što prije. Mislim da postoji ozbiljna većina da se formira nova vlada. Volio bih da DF podrži vladu. DPS će da podrži vladu. Znate partije koje su potpisale memorandum,
to je već većina”, rekao je Abazović odgovarajući na pitanje da li ima sastav vlade ako bi ga Đukanović sutra pozvao na razgovor.

On rekao da se o manjinskoj vladi razgovaralo i sa predstavnicima Pokreta za promjene PzP.

“Realnije da se formira neka većina nego da se ne formira manjinska vlada. Ne bih ni za koga rekao da je sigurno da bude dio manjinske vlade. Cilj je da je podrži 49 i više poslanika”, istakao je Abazović.

Rekao je i da tokom susreta sa DF-om na dnevnom redu razgovora nije bilo odlaganje izbora u Podgorici.

On je naglasio da se vlada ne sastavlja preko Facebooka i društvenih mreža.

“To su sve spekulacjje i nagađanja o imenima. Neka građani zanemare takve stvari”, poručio je Abazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...