ČUDESNI SLOVENAC RUŠI SVE REKORDE: Pogledajte kako je Luka Dončić "uništio" Clipperse i ubacio 51 poen (VIDEO)

Postavio je svoj lični rekord po broju ubačenih koševa u NBA ligi.

  • Sport

  • 11. Feb. 2022  11. Feb. 2022

  • 0

Košarkaši Dallasa svladali su sinoć na svom parketu Los Angeles Clipperse s 112:105, a Luka Dončić ubacio je 51 poen.

Postavio je lični rekord po broju ubačenih koševa u NBA ligi. Odigrao je nepunih 40 minuta susreta i ubacio 51 poen, imao devet skokova i šest asistencija i samo sedam izgubljenih lopti.

Slovenac je u prvoj četvrtini ubacio 28 poena, kao i cijela suparnička ekipa, nakon što je pogodio sedam trica i imao šut 10/13 u tom dijelu igre. U drugoj četvrtini je dodao četiri koša, međutim i to mu je bilo dovoljno da treći put u karijeri poluvrijeme dočeka s 30 ili više poena. U historji Dallas Mavericksa niko to nije napravio više puta od njega.

Postao je i tek četvrti košarkaš u historiji Dallasa koji je ubacio 50 ili više poena u jednoj utakmici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...