UVIJEK U PRAVO VRIJEME: Špagete u domaćem...

(...) paradajz sosu.

  • Zdravlje

  • 12. Feb. 2022  12. Feb. 2022

  • 0

SASTOJCI:

500 gr zrelog paradajza

1 luk

1 šolja svježeg bosiljka

2 čehne bijelog luka

maslinovo ulje

so

biber

mrvica šećera

vode po potrebi

500 gr tjestenine

 PRIPREMA:

1. Luk ogulite i izrežite na kockice.

2. Prodinstajte ga na nekoliko kašika maslinovog ulja pa dodajte bijeli luk.

3. Grubo izrežite paradajz i dodajte u šerpu.

4. Posolite, pobiberite i ostavite da se kuha 15-ak minuta.

5. Dodajte bosiljak i po potrebi malo vode i još kuhajte.

6. Ako je sos previše kiseo, dodajte šećer po želji.

7. Špagete skuhajte po uputama na kutiji i pospite gotovim sosom.

8. Po želji pospite parmezanom i servirajte.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...