ANTONY BLINKEN NAJAVIO SASTANAK SA SERGEJOM LAVROVOM: "SAD spremne i na rusku diplomatiju i na agresiju"

Američki predsjednik Joe Biden i njegov ruski kolega Vladimir Putin govorit će u subotu dok su zapadne nacije upozorile da bi rat u Ukrajini mogao izbiti svakog trenutka.

  • Svijet

  • 12. Feb. 2022  12. Feb. 2022

  • 0

Američki državni sekretar Antony Blinken rekao je da će razgovarati s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom u subotu i da je Washington spreman ili za diplomatiju ili za "agresiju" Moskve zbog krize u Ukrajini. 

Američki predsjednik Joe Biden i njegov ruski kolega Vladimir Putin govorit će u subotu dok su zapadne nacije upozorile da bi rat u Ukrajini mogao izbiti svakog trenutka.

Blinken je rekao novinarima na Fidžiju da je Washington spreman da odigra svoju ulogu, ali da će uvesti brze ekonomske sankcije ako Moskva izvrši invaziju.

- I dalje se nadam da Putin neće izabrati put obnove agresije i da će izabrati put diplomatije i dijaloga - rekao je Blinken na konferenciji za novinare nakon sastanka s liderima pacifičkih ostrva.

- Ali ako to ne učini, mi smo spremni - kazao je on.

Tenzije  se stalno povećavaju, a Sjedinjene Države i saveznici pozivaju svoje građane da napuste Ukrajinu, upozoravajući da bi Moskva mogla izvršiti invaziju u bilo kojem trenutku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...