NAJBOLJA BH. SKIJAŠICA NIJE USPJELA: Muzaferija nije završila utrku spusta, zlato je osvojila...

Naredni nastup Elvedine je u četvrtak, 17.02. sa početkom u 3 sata ujutro, a nastupiti će u disciplini alpska kombinacija.

  • Sport

  • 15. Feb. 2022  15. Feb. 2022

  • 0

Švicarska skijašica Corinne Suter trijumfovala je u trci spusta na Olimpijskim igrama u Pekingu. Bosanskohercegovačka predstavnica Elvedina Muzaferija nije završila vožnju.

Suter je osvojila prvu medalju na Olimpijskim igrama. Na taj način ujedinila je olimpijsku i svjetsku titulu u spustu. Do trijumfa u utorak došla je sa vremenom 1:31.87.

Srebro je pripalo Sofiji Goggiji. Italijanka koja se povrijedila neposredno pred početak Igara, našla se na pobjedničkom postolju sa rezultatom 1:32.03. Goggia je osvojila drugu olimpijsku medalju, pošto je prije četiri godine bila zlatna u ovoj disciplini.

Na pobjedničkom postolju našla se još jedna italijanska predstavnica. Bronzom se okitila Nadja Delago, s vremenom 1:32.44. To je najveći uspjeh u karijeri 24-godišnje skijašice.

Slijedile su ih Nijemica Kira Weidle i Italijanka Elena Curtoni. Amerikanka Mikaela Shiffrin imala je tek 18. rezultat.

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija nije završila trku zajedno sa još četiri takmičarke u spustu: Amerikankon Wilkinson, te Francuskinjama: Gauthier i Cerutti i andorskom predstavnicom Moreno Beccera.

Slovenka Ilka Štuhec bila je 22. Iza nje je završila Maruša Ferk. Skijašica iz Srbije Nevena Ignjatović je bila 30.

Naredni nastup Elvedine je u četvrtak, 17.02. sa početkom u 3 sata ujutro, a nastupiti će u disciplini alpska kombinacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...