BIJES I OČAJ U REPUBLICI SRPSKOJ: "Ovo je skandalozan potez Željka Komšića!"

Banjalučki mediji burno su reagovali na današnju čestitku povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio predsjednici Vjosi Osmani. 

  • Mini market

  • 15. Feb. 2022  15. Feb. 2022

  • 17

Tako medijska kuća "Alternativna televizija", bliska Miloradu Doduku, koja se nedavno našla na udaru američkih sankcija, Komšićevu čestitku ocjenjuje kao "skandalozan potez s obzirom da BiH nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine".

Alternativna televizija / Screenshot

Na isti način su Komšićevu čestitku ocijenile i banjalučke "Nezavisne novine".

Nezavisne novine / Screenshot

Podsjećamo, povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo koji se obilježava 17. februara, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani.

"Svim građanima Republike Kosovo i Vama lično, u moje ime i u ime građana Bosne i Hercegovine želim sretan Dan nezavisnosti. Ohrabreni i obradovani unaprjeđenjem odnosa između dvije prijateljske države, uvjereni smo da će put ekonomske, političke i svake druge saradnje i prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Kosovo u skorijoj budućnosti biti od naročitog značaja za građane naših država.

Bosna i Hercegovina i Republika Kosovo dijele zajedničko strateške vanjskopolitičke prioritete, članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji. Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dijele iste vrijednosti, možemo stići do svoga cilja", navodi se u čestitki predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...