OZBILJAN KANDIDAT ZA VUČIĆEVOG NASLJEDNIKA NA MJESTU PREDSJEDNIKA SRBIJE PRIZNAO: "U Srebrenici su Srbi počinili genocid" (VIDEO)

Ponoš je izjavio da će poštovati Deklaraciju po pitanju Srebrenice koju je usvojila bivša vlast.

  • Vijesti

  • 18. Feb. 2022  18. Feb. 2022

  • 6

U emisiji na televiziji Nova S, kandidat za predsjednika Srbije na predstojećim izborima Zdravko Ponoš složio se da se u Srebrenici desio genocid.

"Skupština je zauzela jasan stav po pitanju Srebrenice. Ja ću poštovati Deklaracije za razliku od Vučića", kazao je Ponoš.

Deklaracija je u Skupštini usvojena 2010. godine za vrijeme bivše vlasti, a na šta je podsjetio Radomir Lazović iz “Ne davimo Beograd” gostujući u "Utisku nedelje" kod Olje Bećković.

Predsjednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je ponosan na tu Deklaraciju protiv koje su Srpska napredna stranka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

(Objektiv.rs) 

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...