VUČIĆ NAPAO NJEMAČKE ČELNIKE: "Zar ste zaboravili šta ste radili u Srbiji prije 23 godine?" 

Njemački kancelar Scholz je rekao da su pokušavali spriječiti genocid na Kosovu bombardiranjem, a taj se genocid nikad nije dogodio, kazao je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić. 

  • Regija

  • 20. Feb. 2022  

  • 17

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njemački kancelar Olaf Scholz ozbiljan političar te da to ne može reći za sve političare u toj zemlji. 

“Susreo sam se s njim kad je bio gradonačelnik Hamburga, zato me iznenadila njegova izjava da je NATO intervenirao 1999. godine kako bi spriječio genocid na Kosovu”, rekao je Vučić i dodao da ne bi nekom težom izjavom pogoršavao odnose s Njemačkom. 

Prema njegovim riječima, Scholz je rekao da su pokušavali spriječiti genocid na Kosovu bombardiranjem, a taj se genocid nikad nije dogodio. 

“Merkel bi vam rekla možda da su pokušavali spriječiti humanitarnu katastrofu, ne bi nikad tako rekla. A sada kad Putin koristi sve njihove slabosti i argumente koje su koristili to njih boli, a kada Kamala Harris kaže ‘ne dirajte nacionalne granice’, onda svi žele zaboraviti Srbiju. Svi žele zaboraviti kako su Srbima otimali teritorije i mijenjali granice Srbije”, naveo je Vučić. 

“Jednom lijepo kažite, napravili smo najveću grešku, izvinjavamo se za sve zločine koje smo počinili, samo nam nemojte vrijeđati inteligenciju”, dodao je srbijanski predsjednik. 

“Zar ste zaboravili šta ste radili u Srbiji prije 23 godine?”, upitao je Vučić. 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...