SUĐENJE ZA FINGIRANJE DOKAZA U SLUČAJU "MEMIĆ": Muriz tvrdi da su Alisa i Dženan bili kod hotela Crystal, postavlja se pitanje da li je...

Advokat Ifet Feraget kazao je danas da Tužilaštvo BiH nikada nije reklo da ne istražuje ubistvo.

  • Društvo

  • 24. Feb. 2022  24. Feb. 2022

  • 0

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića obratio se novinarima nakon današnjeg svjedočenje četiri svjedoka na Sudu BiH u postupku koji se vodi pritiv Zijada Mutapa i još četiri osobe za organizirani kriminal i fingiranje dokaza i načina smrti Dženana Memića.

„Sami su se ovi svjedoci javili. Nema Vidikovca, nema amnezije. Dženan i Alisa su viđeni ispred hotel Crystal. Da li je Dženan ubijen tu gdje je pronađen to ćemo još vidjeti, ali ovi svjedoci su pokazali hrabrost i ja im se zahvaljujem. Ružno je reći, ali je sreća pa tu noć nisu prijavili policiji gdje je načelnik PU Ilidža bio Mirsad Đelilović koji je u krivičnoj prijavi, a sad je kandidat za direktora DKPT-a. Ide ovo svojim tokom, trajat će to dugo. Dženan je na potpuno drugom mjestu šetao nego što je Alisina priča", kazao je Memić.

Advokat Ifet Feraget kazao je danas da Tužilaštvo BiH nikada nije reklo da ne istražuje ubistvo.

"Imamo razumijevanje za ljude koji su svjedočili, ali možemo reći da postoji nada da imamo ljude kojima je stalo do pravde i istine", kazao je Feraget. 

Riječ je o svjedocima koji su u noći 8. februara 2016. godine bili u blizini hotela Crystal i čuli određene zvukove i vidjeli Alisu i Dženana. 

Feraget je dodao da je nalazom vještaka od 3. marta 2016. godine isključena amnezija kod Alise.

"Ona se nakon toga raspitivala ko je taj svjedok koji ih je mogao vidjeti. Zašto u aprilu te iste godine Tužilaštvo insistira na drugom vještačenju koje je utvrdilo da je navodno imala amneziju, a nije imala potres mozga. Pogubno ali istino, sreća pa svjedoci nisu događaj prijavili policiji. Ovo vam daje odgovor na pitanje zašto su snimci uništavani i brisani za 8., 9., 10. i 11 februar. Mi nikad nismo raščistili da je Dženan ubijen tamo gdje je tijelo nađeno", kazao je.

Svjedoci su potvrdili da su vidjeli kako šetaju negdje oko 22 sata.

"Ako ih je videonadzor džamije u Lužanima zabilježio u 21:30 onda se to potpuno uklapa. Svi iskazi koje je davala Alisa dovode se u pitanje. Mi se nadamo da će se u nastavku suđenja i ono ostalo što je bitno za ovaj predmet otkriti".

Feraget je kazao da se namještanje saobraćajne nesreće ne može odraditi u 10-15 minuta i da za to treba ipak malo više vremena.

"Ako je Dženan ubijen prije 22 sata, a saobraćajna nesreća je kao prijavljena oko 22:40 onda je prošlo oko 45 minuta. Da li je bila uključena i druga patrola to će se vidjeti. Mnogo pripadnika MUP KS je obuhvaćeno krivičnom priavom a niko se ne oglašava iz MUP-a da se to raščisti. Takvim ljudima nije mjesto u MUP-u kao i onim tužiocima koji su zataškavali ubistvo nije mjesto u Tužilaštvu KS", zaključio je Feraget.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...