ČEDOMIR JOVANOVIĆ OSUDIO RUSKI NAPAD: "Sada je trenutak da se govori ili zauvijek zaćuti"

Svako zaslužuje da živi u miru, podrška Ukrajini je i zbog naše dece i budućnosti kakvu želimo da imaju. Ono što želimo našoj deci, prijateljima i rodbini, želimo i deci Ukrajine, njihovim roditeljima i prijateljima. Mir nikada ne sme biti alternativa nego imperativ.

  • Regija

  • 24. Feb. 2022  24. Feb. 2022

  • 1

Osude ruske invazije na Ukrajinu stižu i iz Srbije. Čedomir Jovanović, predsjednik LDS-a oštro je osudio napad Rusije. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Sada je trenutak da se govori ili zauvek zaćuti.

Istorija nam je pružila mnoge trenutke da se odredimo kao društvo prema razvijenom, demokratskom i sistemu koji ceni život građana, a njihove potrebe stavlja u prvi plan. Mnoge smo propustili i koštalo nas je života ljudi, uključujući i živote kraljeva i premijera.

Sada je nova, istorijska prilika, da pokažemo da živimo evropske vrednosti solidarnosti koje je ustav Srbije proklamovao. Nema vremena za oklevanje države da pošalje jasnu i oštru poruku Moskvi, osudi agresiju i napravi istorijski raskid sa kontinuitetom loših političkih odluka u održavanju nezdravog odnosa koji Srbiju košta modernizacije i otvorenosti. Kao društvo smo dovoljno jaki da se odupremo svim pretnjama i pokušajima odmazde Rusije zbog novog istorijskog njet.

Istovremeno, poruka podrške i ohrabrenja ukrajinskim građanima više je nego potrebna, pogotovo kada dolazi od naroda koji je toliko patio kroz istoriju. Trenutak je da pokažemo solidarnost, empatiju i razumevanje za patnju kroz koju prolaze Ukrajinci.

Svako zaslužuje da živi u miru, podrška Ukrajini je i zbog naše dece i budućnosti kakvu želimo da imaju. Ono što želimo našoj deci, prijateljima i rodbini, želimo i deci Ukrajine, njihovim roditeljima i prijateljima. Mir nikada ne sme biti alternativa nego imperativ.

I dok se vlast razmišlja da li je dovoljno hrabra, pozivam sve ljude dobre volje da mi se javno pridruže u podršci napadnutoj Ukrajini i osudi ruske agresije koja ugrožava budućnost naše, ukrajinske, evropske pa i ruske dece", zaključio je Jovanović.

Sada je trenutak da se govori ili zauvek zaćut.. Istorija nam je pružila mnoge trenutke da se odredimo kao društvo...

Objavljuje Čedomir JovanovićČetvrtak, 24. veljače 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...