DRAŠKO AĆIMOVIĆ UPOZORAVA: "Rat u Ukrajini vrlo brzo može preći u evropski rat"

"Ono što je i za nas opasno je i da Černobil preuzet od strane ruske vojske", rekao Aćimović.

  • Vijesti

  • 24. Feb. 2022  24. Feb. 2022

  • 1

Draško Aćimović, nekadašnji počasni konzul Ukrajine rekao je da se rat u Ukrajini vrlo brzo može preći u evropski rat.

"Na svim mjestima u Ukrajini se vode borbe. Ono što je i za nas opasno je i da je Černobil preuzet od strane ruske vojske. Dan 27. februar je Dan D. Ono što je moglo spasiti Ukrajinu je bila Černobilska elektrana. Ona je sada u rukama ruskih snaga. Za nekoliko dana možemo očekivati nestajanje struje.

Svi potezi do 27. februara mogu u potpunosti eskalirati. Zamislite samo da nemate struje u cijeloj zemlji. Preuzimanjem Černobila imate veliku opasnost. Imate potpuni mrak u zemlji. Borbe koje se trenutno vode stvorile su veliku paniku. Više se ne zna ko je ko. Imate grupe koje nisu označene", rekao je Draško Aćimović, nekadašnji počasni konzul Ukrajine, piše Kurir.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...