HAKERI UZVRAĆAJU UDARAC: Oborene stranice Kremlja i ruskih ministarstava

Među stranicama koje su bile nedostupne van Rusije su i engleska verzija službene stranice Kremlja te stranica ruske vojske.

  • Svijet

  • 24. Feb. 2022  24. Feb. 2022

  • 1

Danas su stranice više vladinih web stranica pale i bile su nedostupne izvan Rusije. Uzrok još uvijek nije poznat, javlja CNN.

Među stranicama koje su bile nedostupne van Rusije su i engleska verzija službene stranice Kremlja, te stranica ruske vojske.

Prema riječima analitičara Douga Madoryja za CNN, stranice su pale zbog DDOS napada na stranice ruske vlade. Radi se o vrsti napada pri kojem se web stranice zatrpavaju velikom količinom lažnog prometa, što otežava njihov rad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...