HNS BiH KONAČNO OSUDIO RUSKU AGRESIJU NA UKRAJINU: "Pozivamo na mir i dijalog i dajemo punu potporu institucijama EU"

“Mir i stabilnost Bosne i Hercegovine i cijele regije, osobito u ovim trenucima, moraju biti neosporivi i potpuno zaštićeni od svih ugroza”, naveli su.

  • Vijesti

  • 25. Feb. 2022  

  • 1

Hrvatski narodni sabor BiH u cijelosti podržava stajalište Europske unije i pridružuje se osuđivanju agresije i invazije Rusije na Ukrajinu, stoji u saopštenju HNS-a. Ističu da su navedeni postupci grubo kršenje državnog suvereniteta Ukrajine te normi međunarodnog prava i demokracije.

Uznemiravajući prizori zabrinutosti, patnje i uništavanja podsjetnik su i za važnost mira i stabilnosti u Jugoistočnoj Europi, koja se još uvijek zacjeljuje od ratnih razaranja prošloga stoljeća, ističu iz Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine.

“Mir i stabilnost Bosne i Hercegovine i cijele regije, osobito u ovim trenucima, moraju biti neosporivi i potpuno zaštićeni od svih ugroza”, naveli su.

“Kao dio europske obitelji, Hrvatski narodni sabor daje punu potporu institucijama Europske unije u njihovim aktivnostima, podcrtavajući da ova invazija zahtijeva snažan odgovor Europske unije i međunarodne zajednice”, stoji u saopštenju Hrvatskog narodnog sabora BiH,

Na kraju su pozvali na žurni prestanak vojne agresije, povlačenje vojnih snaga iz Ukrajine i povratak dijalogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...