PUTIN PRIJETI ZATVOROM OD 20 GODINA: Za svakog ko na bilo koji način podrži Ukrajinu

"Svaka činjenica o pružanju finansijske ili druge pomoći će se pravno procijeniti", saopćilo je tužilaštvo u nedjelju, četvrtog dana ruske "vojne operacije" u Ukrajini.

  • Svijet

  • 27. Feb. 2022  27. Feb. 2022

  • 0

Ured ruskog državnog tužioca saopćio je da će svako ko pruža finansijsku ili bilo koju drugu pomoć stranoj državi ili međunarodnoj organizaciji u cilju ugrožavanja sigurnosti Rusije moći biti optužen za izdaju, s maksimalnom kaznom od 20 godina zatvora.

"Svaka činjenica o pružanju finansijske ili druge pomoći će se pravno procijeniti", saopćilo je tužilaštvo u nedjelju, četvrtog dana ruske "vojne operacije" u Ukrajini.

Danas uhapšeno više od 900 ljudi

Ruske vlasti guše opoziciju i obračunavaju se s kritičarima predsjednika Vladimira Putina.

Ruska policija privela je više od 900 ljudi na antiratnim protestima koji su se održali u 44 ruska grada u nedjelju, čime je ukupan broj privedenih veći od 4.000 od početka invazije na Ukrajinu 24. februara, objavila je nevladina organizacija za nadzor protesta OVD-Info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...