UŽASNA KOREOGRAFIJA NAVIJAČA CRVENE ZVEZDE: Groblje u bojama Ukrajine

U bojama ukrajinske zastave su iscrtali groblje, poslavši tako poruku šta Ukrajince čeka ako nastave pružati otpor ruskom agresoru.

  • Sport

  • 27. Feb. 2022  27. Feb. 2022

  • 10

Fudbaleri Crvene zvezde večeras su ugostili Partizan u susretu domaćeg prvenstva, a na sjevernoj tribini stadiona "Rajko Mitić" Delije su poslale poruku povodom novonastale situacije u Ukrajini.

Najvatrenije pristalice Crvene zvezde su, u trenutku kada su fudbaleri oba tima izlazili na teren, napravile na sjevernoj tribini koreografiju na kojoj se prvo nalazila scena sa groblja, nakon čega je podignuta i šetalica na kojoj se nalazio lik čuvenog deke iz kultnog filma "Maratonci trče počasni krug".

Ispod je stavljena i njegova replika: "Dobro veče".

Dok je kompletan svijet jedinstven u osudama ruskog ponašanja i invazije na suverenu i nezavisnu zemlju, navijači Crvene zvezde su koreografijom prije utakmice jasno stali na stranu agresora.

U bojama ukrajinske zastave su iscrtali groblje, poslavši tako poruku šta Ukrajince čeka ako nastave pružati otpor ruskom agresoru.

"Delije" su se na udaru našle zbog izbora boja, pošto su kao pozadina scene na groblju iskorišćene žuta i plava, što je okarakterisano kao poruka povodom dešavanja u Ukrajini, koja se već četiri dana nalazi pod invazijom Rusije, sa kojom navijači tima sa Marakane gaje izuzetno bliske odnose, piše beogradski portal Direktno.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...