ČESTITKA DENISA ZVIZDIĆA: "1. mart izuzetno važan datum u historiji naše zemlje"

"Nastavimo graditi našu državu kao multietničko, antifašističko, građansko, demokratsko društvo zajedničkih i evropskih vrijednosti u kojem možemo živjeti dostojanstveno u miru, sigurnosti i prosperitetu", navodi se u čestitki.

  • Vijesti

  • 28. Feb. 2022  28. Feb. 2022

  • 1

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić čestitao je 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

"Svim građanima naše zemlje upućujem iskrene čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH sa željom da još odlučnije jačamo i razvijamo našu državu, da nadvladamo blokade i vratimo našu zemlju na euroatlantski put, i da vrijednim i zajedničkim radom doprinesemo napretku naše jedine domovine BiH", napisao je Zvizdić u čestitki. 

Podsjeća da je 1. mart izuzetno važan datum u historiji naše zemlje, datum kada je uspješno proveden referendum za suverenu i nezavisnu BiH, poslije čega je uslijedilo međunarodno priznanje čime su obnovljeni temelji bosanskohercegovačke državnosti i potvrđena njena cjelovitost, suverenost, politička nezavisnost i međunarodna prepoznatljivost. 

"Nastavimo graditi našu državu kao multietničko, antifašističko, građansko, demokratko društvo zajedničkih i evropskih vrijednosti u kojem možemo živjeti dostojanstveno u miru, sigurnosti i prosperitetu. Na tom putu moramo zajedno i ujedinjenim snagama raditi i nastojati da budemo jači i bolji", piše u čestitki Zvizdića, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...